Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовому пропонують забрати до себе механічну потвору

Львів за версією журналу «Фокус» визнали найгарнішим містом і подарували скульптуру, яка нині стоїть біля Музею ідей. З цього приводу депутат Львівської міської ради Богдан Салій звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з питанням, чи ознайомлювався він з анотацією до цієї скульптури. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

За словами депутата, він з цією анотацією ознайомився і вважає, що така скульптура – це знущання зі Львова та львів’янами.

Він зазначив, що на цьому місці мали встановлювати пам’ятник Покрові, однак пам'ятник не пройшов громадського обговорення.

«Але й жодних документів на встановлення цієї штуки теж нема», - заявив депутат.

Він додав, що скульптура важить 300 кг і ніяк не прикріплна, тобто не відповідає вимогам техніки безпеки.

«Чи органічно вписується ця скульптура в середовище міста? Якщо ви (звернувся до Садового) прийшлb на відкриття, то легітимізували це встановлення. Мені звичайно дуже прикро, але на фоні занедбаних сірих стін ця штука справді вписується у середовище міста. Ця штука – це пам’ятник вашого господарювання», - заявив Салій та порадив Садовому забрати скульптуру собі в кабінет.

Садовий відреагував: «Я знав, що у нас є фахівці із сучасного мистецтва, але не знав, що це ви…».

Його перебив секретар ради Василь Павлюк, заявивши, що депутат і справді є фаховою людиною.

Далі Садовий переплутав «Фокус» з «Кореспондентом», але потім виправився. Він також додав, що це велика честь для Львова отримати таку нагороду за визнання українців.

Читати також: «Новим символом Львова лякатимуть дітей»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ