Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

12 липня почнеться подача заяв на вступ у ВНЗ

2 липня розпочалась реєстрація електронних кабінетів, через які абітурієнти подаватимуть заяви про вступ на бакалаврат до українських вишів. 12 липня - безпосередній початок подачі заяв. Про особливості цьогорічної вступної кампанії у Львівському національному університеті імені Івана Франка розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ Андрій Гукалюк.

Все, що треба знати про реєстрацію електронних кабінетів для вступників

Першою особливістю є те, що зменшилась кількість заяв вступників. 

Варто наголосити, що при вступі діють сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років по всіх предметах, окрім іноземної мови. У зв’язку з тим, що на тестуванні з іноземної мови цьогоріч було аудіювання, діє сертифікат лише поточного року.

Окрім того, було відмінено проведення творчих конкурсів на деяких спеціальностях. Зокрема, на факультеті журналістики ЛНУ не буде навіть творчого заліку – вступ відбуватиметься лише за результатами ЗНО.

Також порядок подання заяв відбуватиметься виключно в електронній формі.

Щодо вступ на магістратуру, то тут існує вже відоме нам суттєве нововведення: для вступу на деякі спеціальності запроваджене тестування ЗНО. Детально з особливостями цьогорічного вступу на магістерські програми можна ознайомитись на сайті МОН.

За словами Андрія Гукалюка, дуже часто абітурієнти хочуть одразу подати заяву 12 липня в перший день прийому документів для вступу на бакалаврат. Усі подають в один день, відповідно, система може давати збій, це великий наплив телефонних дзвінків та електронної пошти до університету.

"Хочу запевнити, що день, коли ви подали заяву, нічого не вирішує. У вас є час до 26 липня, тому чим обдуманіший вибір ви зробите, тим краще", - зазначив відповідальний секретар.

Стосовно бюджетних місць, то пільгові категорії нараховуються межах 10% від максимального обсягу місць держзамовлення. Це, в першу чергу, діти-сироти, учасники бойових дій. Діти учасників ООС не підпадають під цю квоту, проте мають спеціальні умови щодо можливого переведення на бюджетне місце протягом навчання.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ