Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

12 запитань до кандидата-мажоритарника: Андрій Шевців

Кандидат у народні депутат від партії "Самопоміч" по 117 виборчому округу Андрій Шевців відповідає на наші "12 запитань до кандидата-мажоритарника". Що думає Шевців про канабіс, дискримінацію та торгівлю з ОРДіЛО, читайте в нашому матеріалі.

Економіка

1)Чи потрібно державні підприємства, які погрузли в боргах і не спроможні ефективно працювати, передавати в приватні руки?

Стратегічно важливі підприємства залишаються в державній власності. Ті, які погрузли в боргах і не спроможні ефективно працювати – продаж з аукціону (для  потрібних країні підприємств просувати обов’язкові умови збереження).

2)Українська земля повинна належати тільки державі і продавати її не можна нікому, в тому числі іноземцям? Ваша позиція щодо ринку землі.

Запровадимо ринок землі с/г призначення: купувати землю зможуть тільки громадяни України, обмежимо кількість землі, яку може придбати одна особа. Гарантуємо фермерам дешеві кредити для придбання землі. Запровадимо прозорий продаж права оренди на землі державної власності.

3)Яким повинне бути завдання держави в економіці – контролювати та ділитися грошима з «простими людьми» чи не втручатися і дати громадянам рівні умови для заробітку та ведення бізнесу?

Мінімум держави в економіці й дерегуляція бізнесу. Ліквідуємо економічні підрозділи прокуратури, поліції, СБУ та податкову міліцію та створимо несиловий аналітичний орган (фінансову поліцію), що розслідуватиме злочини у сфері публічних фінансів. Забезпечимо усі державні послуги через електронні сервіси, щоб усунути ґрунт для корупції.

Права людей

1)Чи готові ви підтримати Стамбульську конвенцію щодо протидії домашньому насильству по відношенню до жінок?

Моя позиція: я готовий

2)Ваше ставлення до таких ліберальних змін як легалізація проституції, грального бізнесу, канабісу, одностатевих шлюбів?

Найперше має бути верховенство права та чітка відповідальність за незаконні дії, а тоді будемо говорити про дозволи та легалізацію. Моя позиція: можна розглядати легалізацію медичного канабісу, бо маємо позитивний досвід інших держав. + я за наукові та медичні дослідження впливу психотропних речовин на організм людини. Думаю, що скоро буде прорив в цій галузі. Я проти легалізації грального бізнесу. Хто має законні надприбутки може вирушати в ті країни де це дозволено. Я сповідую та стараюсь діяти відповідно до моральних та християнських цінностей.

3)Як би ви оцінили рівень дискримінації в суспільстві за шкалою від 1 до 10? Поясність чому.

Рекомендую кожному при своїх діях брати до уваги ЗАПОВІДІ БОЖІ

Війна на Сході

1)Чи повинна держава Україна виплачувати пенсії людям на окупованих територіях та вести торгівлю з ОРДіЛО?

Щодо ведення торгівлі з ОРДіЛО – категорично проти. Ми не можемо торгувати з агресором. Виручені прибутки вони витрачатимуть на вогонь по наших захисниках. Щодо людей (програма): сформуємо чітку політику щодо людей, які залишились на окупованих територіях, в тому числі і кримських татар. Затвердимо державну програму забезпечення гідних умов проживання для тимчасово переміщених осіб.

2)Чи потрібне обмеження деяких прав (наприклад право обирати та бути обраним) та перевірка населення Донбасу та Криму органами безпеки після повернення цих території до складу України?

Моя позиція: зараз на окупованих територіях проживають громадяни України і після повернення цих територій там проживатимуть громадяни України, які матимуть усі права та обов’язки визначені законодавством України. Якщо людина вчинила злочин – вона має бути покарана. Якщо ні – то про які обмеження може йти мова?

3)Особисто для вас або для політсили, яку ви представляєте, якими є «червоні лінії» під час переговорів щодо миру на Сході?

Моя позиція:

-усі полонені мають бути звільнені;

-усі окуповані території повинні перейти під контроль України;

-жодної амністії для злочинців;

-Росія повинна відшкодувати збитки завдані внаслідок окупації.

Соціальна політика

  1. Чи погоджуєтесь ви з думкою, що держава взяла на себе надто багато соціальних зобов’язань, які не спроможна виплачувати, і частину пільг потрібно скасувати або переглянути?
  2. Чи має держава забезпечувати кожного громадянина повним пакетом соціального забезпечення з народження і до смерті?
  3. Чи підтримуєте ви думку про те, що багаті повинні віддавати державі більше, ніж люди середнього достатку? (прогресивне оподаткування)

По соціальній політиці (програма):

-Впровадимо безумовний базовий дохід європейського стандарту не нижче 300 євро.

-Запровадимо обов’язкове індивідуальне пенсійне накопичення без збільшення ЄСВ.

-Впровадимо стимули для соціально відповідального бізнесу.

-Забезпечимо лікарям, медичним працівникам гідну винагороду.

-Запровадимо програму забезпечення житлом багатодітних сімей і прозору процедуру його розподілу, допомогу при народженні дитини у 100 000 грн – держава на ділі визнає цінність сім’ї для виховання майбутніх поколінь.

На останній блок питань "соціальна політика" кандидат вирішив не відповідати, а просто зацитував свою або партію програми. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ