Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівщина додатково отримає 12 млн гривень з державного бюджету на інвестиційні програми

Народні депутати, члени міжфракційного об’єднання «Львівщина» у ВРУ домоглись додаткового виділення 12 мільйонів грн. на інвестиційні об’єкти у Львівській області, повідомила прес-служба народного депутата Ярослава Дубневича.

У вівторок, 27 березня, під час засідання Бюджетного комітету ВРУ члени комітету розглянули рішення про розподіл між областями 1 мільярда 700 мільйонів гривень з державного бюджету за програмою «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України».

Під час розгляду цього питання депутати від Львівщини Ярослав Дубневич та Олег Канівецьвисловили рішучу незгоду з переліком об’єктів, які будуть фінансуватися з державного як інвестиційні об’єкти який підготував Кабінет Міністрів України.

«У проекті, який підготував Кабмін на розгляд Бюджетного комітету, на Львівську область були передбачені зовсім мізерні суми. Якщо порівняти з іншими областями – Донецькою чи Луганською, такий розподіл виглядав абсолютно несправедливим та непропорційним. Відповідно, ми, разом з членом комітету, депутатом від Стрийщини Олегом Канівцем запропонували переглянути проект розподілу та збільшити суму коштів для Львівської області. Після довгих та бурхливих дискусій, нам, врешті, вдалось переконати інших членів комітету виділити додатково для інвестиційних об’єктівЛьвівщини 12 мільйонів 241 тис. гривень. І хоча це не та сума, яку ми пропонували додати на потреби краю,скажімо,у порівнянні з коштами виділеними на східні регіони, та велетенськими сумами котрі ідуть на фінансування центральних відомств, все ж таки у загальній сумі яка перерозподілялася Львівській області таки додали найбільше», - відзначив народний депутат.

«У пропозиції Кабміну була цифра 20,769 мільйонів. Але нам із Ярославом Дубневичем вдалося збільшити цю субвенцію до 33 мільйонів», - додав Олег Канівець.

Таким чином, у 2013 році Львівщина додатково отримає більше ніж 12 млн гривень на реалізаціюінвестиційних програм в області.

«Вважаю, щоця наша невелика перемога стане першим кроком у виправленні негативної тенденції останніх років, коли Львівська область була обділеною при розподілі коштів державного бюджету по регіонам. Маємо змогу переконатись, що об’єднавши зусилля, депутати від Львівщини можуть відстояти інтереси своїх виборців, свого регіону», - наголосив Ярослав Дубневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ