Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Вілкулу сподобався львівський трамвай, бо він на 80% – український. Фото

Сьогодні,27 червня, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул розпочав свій візит на Львівщину із відвідин виробничої площадки ПАТ "Концерн-Електрон». Саме тут виготовили перший львівський трамвай.

Олександр Вілкул зазначив, що 80% рухомого складу трамваїв та тролейбусів України перейшли їй у спадок від УСРС. Ця техніка вже експлуатується 30-35 років, при цьому досі в Україні парк громадського електротранспорту  поновлювали здебільшого секонд-хендом з Європи.

Олександр Вілкул заявив, що він високо оцінює виробництво львівського трамваю, адже він на 80% складається з українських запчастин. 

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

«Для мене Львів, перш за все, асоціюється з піснею групи Піккардійська Терція «Старенький трамвай». Я бажаю цьому місту зберігати свій неповторний шарм, проте хочу, щоб на вулицях Львова та інших міст з’явились нові сучасні трамваї українського виробництва»,- сказав Олександр Вілкул.

Також Олександр Вілкул зазначив, що для нього Львів асоціюється із піснею про старенький трамвай, однак він побажав, щоб у місті їздили тільки нові трамваї.

Вартість першого львівського трамваю - 12 млн грн, влада Львова вже його купила, на перший рейс трамвай виїде 1 липня: 50 годин тестового режиму, від вокзалу до центру.  Планується, що новий трамвай курсуватиме на маршруті №2. 

Вілкул оглядає продукцію "Електрону".

Голова правління ПАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

Урочисте натискання кнопки.

... і поява трамваю.

Віце-прем'єр в трамваї.

Вілкул прогулявся трамваєм.

Так виглядає салон першого львівського трамваю.

А так виглядає сам трамвай.

Система навігації.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ