Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

13 українських військових відправились на лікування до Німеччини

Фото Командування медичних сил ЗСУ
Фото Командування медичних сил ЗСУ
Фото Командування медичних сил ЗСУ
Фото Командування медичних сил ЗСУ
1/2
Сьогодні, 6 жовтня клініки німецького Бундесверу приймуть на лікування чергову групу українських захисників, що під час відбиття збройної агресії РФ проти України отримали важкі поранення та потребують тривалого лікування і реабілітації. Про це повідомили у прес-службі Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Протягом кількох діб у Національному військово-медичному клінічному центрі “Головний військовий клінічний госпіталь”, делегація військових лікарів з Федеративної Республіки Німеччина провела огляд пацієнтів з числа українських військових та відібрала 13 осіб для подальшого лікування та реабілітації у клініках німецького Бундесверу. Серед них і одна з постраждалих внаслідок аварії слухачок Української військово-медичної академії Олександра Гуй.

Так у аеропорту Бориспіль українських захисників після проходження усіх необхідних процедур митного та прикордонного контролю супроводили до спеціально оснащеного медичного літака Бундесверу А310, що доправить їх до одного з аеропортів Німеччини. Звідти пацієнтів вже доставлять до профільних клінік, де вони проходитимуть лікування та реабілітацію від 6 місяців до 1 року.

- Починаючи з 2014 року, Німеччина ні на один день не зупиняла допомогу. Це вже дев’ятий раз, коли українські військові отримують можливість продовжити лікування в госпіталях збройних сил Бундесверу. Протягом цього часу 101 український військовослужбовець вже пройшов відповідне лікування та реабілітацію у Німеччині, а ще 4 військових перебувають там і зараз. Сьогодні ми відправляємо 13 наших поранених та травмованих, які пройшли вже певний курс лікування в Україні але потребують ще тривалого лікування та реабілітації, - зазначив командувач Медичних сил Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Він також наголосив, що ФРН, окрім лікування поранених, надає можливість розвантажити клініки та відділення Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ», щоб надавати висококваліфіковану медичну допомогу нашим військовим, які отримують поранення та травмування в районі проведення ООС.

Також генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко подякував послу ФРН в Україні пані Анки Фельдгузен за допомогу, яку її країна надає Україні, а зокрема Медичним силам Збройних Сил України, що були створені за німецькою моделлю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ