Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

13 українців з потягу Київ-Москва перебувають в обсервації

Держприкордонслужба прокоментувала ситуацію із зняттям російською стороною з поїзда, який слідував з Києва до РФ, громадянки Китаю з температурою.

Зазначимо, що громадянка Китаю дійсно прямувала в Росію цим потягом та перетнула український кордон 20 лютого.

З потягу Київ-Москва зняли пасажирку з Китаю з підозрою на коронавірус

Під час прикордонного оформлення та спілкування з нею прикордонники Сумського загону повідомили її про обмеження щодо пропуску громадян Китаю суміжною стороною, однак жінка вирішила продовжити свою поїздку. Крім того, військовослужбовці цікавилися станом її здоров’ям та отримали відповідь, що скарг не має. За зовнішніми ознаками хворою жінка також не виглядала. Додамо, що іноземка днями прибула в Україну з Мінська літаком і під час проходження контролю на кордоні її стан здоров’я занепокоєння не викликав.

Від російської сторони наразі відомо, що громадянка КНР повертатись на територію України не буде у зв'язку з тим, що вона розміщена та перебуває в одному з медзакладів.

Крім того, за наявною інформацією вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, знаходиться в обсервації, проте не відомо, де саме.

Зазначимо, що у вагоні під час контролю, окрім громадянки Китаю, перебували ще 21 особа. З яких 13 громадян України, в тому числі 2 провідники, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

На цей час Державною прикордонною службою України спільно з МЗС, МОЗ та Міністерством інфраструктури проводиться вся необхідна робота, аби встановити всі деталі цієї ситуації, осіб, які знаходилися у вагоні та де вони зараз перебувають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ