Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

14 липня у Дрогобичі оголошено днем жалоби

14 липня у Дрогобицькій громаді оголошено днем жалоби у зв’язку з похованням 78 останків жертв НКВС, віднайдених на території біля меморіалу «Тюрма на Стрийській», та відзначенням 30-річчя з дня поховання останків 486 замордованих жертв НКВС.

Про це інформує Дрогобицька міська рада.

“У зв’язку з похованням 78 останків жертв НКВС, віднайдених на території біля меморіалу «Тюрма на Стрийській», та відзначенням 30-річчя з дня поховання останків 486 замордованих жертв НКВС, керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Оголосити у Дрогобицькій територіальній громаді 14 липня 2021 року днем жалоби.

2. На знак скорботи за невинно убієнними, забезпечити приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних підприємств, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

3. Обмежити проведення розважально-концертних заходів на території міста.

4. Заборонити звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, у громадському транспорті.

5. Призупинити роботу літніх терас з 12:00 до 18:00 на площі Ринок, вулиці Івана Мазепи та у здовж маршруту руху траурної процесії”, – йдеться у розпорядженні міського голови Дрогобича Тараса Кучми.

Нагадаємо, 14 липня у Дрогобичі відбудеться поховання 78 останків жертво НКВС.  Домовини з останками жертв НКВС нестимуть від монастиря Святих Апостолі Петра і Павла до площі Ринок, де відбудеться спільна молитва та віче. Далі процесія рушить до Поля Скорботи, де відбудеться поховання вбитих дрогобичан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ