Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

14 жовтня учні Львівського ліцею імені Героїв Крут склали Урочисту клятву

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут» до Дня захисників та захисниць України відбулися урочисті заходи.

Традиційно, щороку на свято Покрови, 14 жовтня, учні навчального закладу складають Урочисту клятву ліцеїста, вшановуючи таким чином покоління борців за Україну. Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак привітала 217 юнаків-ліцеїстів, які пройшли відбір на навчання у цьому році, та побажала їм отримати відмінні знання та якісне виховання, пізнати, що таке справжнє братерство і дійсний гарт волі та інтелекту.

«Ви є уособленням всієї країни, адже представляєте усі її області, - звернулася до першокурсників ліцею Ірина Гримак,- сьогодні українське суспільство поповнюється цілою когортою мужніх, сильних, відповідальних та чесних молодих громадян України. Ваші вчителі та вихователі прищеплять вам найкращі якості, котрі потрібні для гідного життя. Багато з вас, дорогі ліцеїсти-крутяни у майбутньому продовжить навчання у вищих навчальних оборонних закладах нашої держави. Це особливо актуально сьогодні, коли вже восьмий рік поспіль на сході нашої країни точиться кривава, підла та гідридна війна».

Ірина Гримак поділилася з присутніми своїми враженнями від нещодавньої поїздки у складі делегації з Львівщини у зону розмежування у Донецькій та Луганській областях, вона також передала крутянам вітання від захисників, які на передовій захищають мирне життя. «Насправді наші воїни сповнені оптимізму та свято вірять у перемогу. Але сьогодні їм, як ніколи потрібна наша підтримка і знання того, що тут, на мирній території росте їх гідна заміна, майбутні справжні достойні державні мужі, котрі будуть спроможні гідно та професійною захищати українські національні інтереси, - акцентувала Ірина Гримак й подякувала батькам ліцеїстів та педагогам. - Дякую вам за справжніх патріотів України, бо найбільше щастя матерів – пишатися своїми синами. Колективу ліцею бажаю натхненної сили та наполегливості у вихованні та навчанні наступних поколінь справжніх українців. А ліцеїстам - бути гідними нащадками українських козаків, повстанців та усіх захисників нашої України, у свято яких Ви складаєте цю Урочисту присягу».

Загалом у ліцеї навчаються 437 юнаків. До Львова на навчання вони приїхали з 19 областей України.  Серед першокурсників – є сини учасників АТО/ООС. За роки роботи ліцею здійснено 34 випуски: путівку в життя отримали 4825 юнаків, багато з яких стали офіцерами Збройних Сил України та інших силових структур. Вони брали активну участь у боях проти російського агресора від перших днів війни, а деякі й зараз виконують завдання у складі сил Операції об’єднаних сил.

Близько 500 випускників львівського навчального закладу є курсантами Вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Міністерства надзвичайних ситуацій та інших силових структур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ