Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

14 звільнених у грудні заручників отримають по 50 тис. грн, - Жебрівський

Завтра, 27 квітня, на банківські рахунки 14 звільнених українських заручників буде перераховано по 50 тис. грн. Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, - 112.ua.

"За 50 тис. грн. одноразової допомоги з обласного бюджету отримають 14 жителів Донецької області, які були звільнені з полону 27 грудня 2017-го та зареєструвалися на території області", - написав Жебрівський.

Він розповів про створення робочої групи, яка розробила механізм та порядок надання цієї допомоги. Сьогодні відбулося чергове засідання групи.

"Комісія прийняла рішення надати допомогу всім 14 заявникам за рахунок коштів обласного бюджету. Вже завтра область перерахує кошти банкам, де мають рахунки заявники", – зазначив Жебрівський. 

27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами. За даними Генеральної прокуратури, Україна тоді обміняла 233 затриманих на 73 українських заручників – це був найбільш масштабний обмін.

Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков заявив, що з звільнених українців 14 підозрюються у дезертирстві. Він зазначав, що вони можуть не одержати одноразову матеріальну допомогу.

Кабмін України вирішив виплатити по 100 тис. грн екс-заручникам бойовиків на Донбасі. Для реалізації ініціативи з резервного фонду держбюджету виділять 7,4 млн грн. У Міністерстві соціальної політики зазначили, що у списку – 75 осіб.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ