Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вирішили посилити муніципальну дружину, бо міліція не дає ради

Сьогодні, 26 грудня, депутати проголосували за створення комісії, яка буде займатися напрацюванням розширення повноважень муніципальної дружини. "За" проголосувало 65 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесіййної зали.

Як зазначив секретар ради Василь Павлюк, до правоохоронців зменшився рівень довіри, а через випадки затримання журналістів та активістів, які "більше нагадувати викрадення людей", гарантувати безпеку львів'ян досить складно.

Він наголосив, що правоохоронці не можуть розслідувати порушення та побиття, тому депутати, як представники громади, повинні вжити заходів, щоб місто було у безпеці.

Своїм рішенням депутати створили комісію, яка напрацює розширення повноважень Муніципальної дружини. Після цього напрацьовані пропозиції комісії винесуть на розгляд сесії.

Ініціатором розширення повноваже та реформування муніципальної дружини виступила комісія законності ЛМР.

До складу комісії увійшли: голова - секретар ради Василь Павлюк, заступник - голова комісії законності Любомир Мельничук, секретар - голова бюджетної комісії Яромир Самагальський, представники кожної фракції, начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич та керуюча справами виконкому ЛМР Марта Литвинюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ