Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вуличним торговцям біля «Привокзального» роздають дивні чеки – розслідування «Ратуші»

Самопроголошена адміністрація ринку «Привокзальний» дійшла до абсурду. Рейдери додумалися «легалізувати» незаконних вуличних торгівців. Та ще й видаючи чеки, на яких стоїть печатка громадської організації – Профспілкової організації Вільних профспілок. Про це йдеться у сьогоднішньому номері газети «Ратуша», від 3 квітня.

Юристи називають таку «квитанцію» сміхотворною. «Це абсурд, - обурюється юрист Станіслав Пелюк. – Профспілкова організація може збирати хіба профспілкові внески. Але аж ніяк не кошти за «послуги ринку». Тому що громадська організація – неприбуткова структура, і апріорі не може провадити підприємницької діяльності». До слова, проти рейдерів, які вже місяць як «отаборилися» в адміністрації «Привокзального», порушено п’ять кримінальних проваджень: ст.185 (крадіжка), ст.190 (шахрайство), ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки), ст.206 (протидія законній господарській діяльності), 296 (хуліганство) КК України". За такі «подвиги» захопникам «світить» від 2 до 6 років за гратами.

У розслідуванні йдеться, що створена з ініціативи мера Андрія Садового робоча група із торговців ринку та міських посадовців досі жодного дієвого рішення не прийняла. Сам же Андрій Іванович, схоже, в цій ситуації «умив руки».

Нагадаємо, адміністрацію ринку «Привокзальний» 26 лютого захопили невідомі, представляючись «Автономним опором» та Асоціацією вільних профспілок Львівщини. Керує бунтівними підприємцями одіозна активістка Оксана Козлова та її колега із міста Сєвєродонецьк Лариса Брильова. Їх, разом із «Автономним опором» пов’язують із головою Всеукраїнської профспілкової організації "Захист праці" - Олегом Верником.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ