Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 червня - Всесвітній день вітру

Щороку 15 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день вітру. У різних країнах світу в цей день відбуваються численні заходи, що пропагують екологічно чисте і поновлюване джерело енергії - вітер. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Метою проведення Дня вітру , координованого Європейською вітроенергетичною асоціацією (EWEA) і Глобальною Радою з вітроенергетики ( GWEC ), є підвищення розуміння суспільства потенціалу та невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, які дає широкомасштабне використання поновлюваних джерел енергії.

У 2017 році Львівщина стала лідером в Україні з введення в експлуатацію потужностей вітрової енергетики – розпочала роботу вітрова електрична станція «Старий Самбір -2» потужністю 20,7 МВт ТОВ «Карпатський вітер» групи компаній «Еко Оптіма». Сьогодні на Львівщині працюють 3 вітрові станції загальною потужністю 33,9 МВт. В активній фазі реалізації ще будівництво 3 вітрових станцій, перші черги яких будуть введені в експлуатацію у 2018-2019 роках. Ще 9 проектів потужністю більше 400 МВт розпочинають реалізовувати у Городоцькому, Дрогобицькому, Яворівському, Бродівському, Радехівському, Жовківському та Сколівському районах.

З нагоди Всесвітнього дня вітру сьогодні у Львівській обласній  державній адміністрації відбудеться круглий стіл «Вітрова енергетика Львівщини» та день відкритих дверей на ВЕС «Старий Самбір-2» .

Департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації вітає всіх причетних до розвитку вітрової енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ