Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

171 педагог та науковець закладів вищої освіти Львівщини здобув обласні премії

У Будинку вчених відбулись урочистості з нагоди вручення обласних премій для працівників наукових установ і закладів вищої освіти Львівської області у 2023 році. Цьогоріч премії отримали 171 науковець та педагог. Про це та інші головні новини за добу розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

Цього тижня у Львові відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара замість Льва Толстого. 

У Львівській області відбувся українсько-ізраїльській саміт,  присвячений фізичній та психологічній реабілітації.

Аграрії Львівщини можуть подавати документи на відшкодування 50% вартості сертифікованого насіння. Таке відшкодування надаємо в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Для представників бізнесу Львівщини та релокованих підприємств організували Школу учасника закупівель від Львівської ОВА. Фахівці розповіли, як підбирати тендери для участі, яка конкуренція на ринку державних закупівель зараз існує, як правильно читати тендерну документацію, як бездоганно готувати тендерну пропозицію та як розробити свою тактику для перемоги. 

У польському місті Перемишль відбулось офіційне відкриття Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» та старт першого конкурсного відбору. 

Спільно із територіальними громадами Дніпропетровської, Волинської, Вінницької, Донецької, Харківської, Івано-Франківської областей Львівщина продовжує процес справедливої трансформації вугільних територій. Цього тижня на Червоноградщині обговорили перспективи співпраці та основні аспекти створення Асоціації вугільних громад України. 

Комісія Львівської ОВА здійснила моніторингові візити до Роздільського дитячого будинку-інтернату та у філію Грушківського психоневрологічного інтернату у селі Заклад на Стрийщині.

Уперше в історії Львівщина прийняла чемпіонат з вітрильного спорту. Учасниками стали близько 70 спортсменів з різних областей. Розглядаємо можливість створити в області вітрильну школу.

Спортсменки «Галичанки» вшосте вибороли Кубок України з гандболу. Також в цьому сезоні представниці клубу потрапили у шестірку найсильніших команд польської Суперліги. Мав нагоду зустрітись з гравчинями та подякувати за здобутки й перемоги.

До Міжнародного дня захисту дітей у Львівському цирку провели циркову виставу «Здійснити мрію – повернути вкрадене дитинство» для 1600 дітей українських захисників та захисниць зі Львівщини. З цирковим шоу виступали юні артисти з деокупованих міст. 

Керівниця проєктів та програм Центру гідності дитини УКУ провела тренінг для працівників Львівської ОВА, які відвідують заклади для дітей та висвітлюють роботу з ними. Фахівчиня нагадала актуальні та схвалені на міжнародному рівні норми висвітлення візитів у заклади для дітей на фото, відео і в текстах. 

Духовий оркестр села Оброшино  «Оброшин Парк» посів друге місце на XIX Міжнародному фестивалі духових оркестрів «Золота Труба» у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ