Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

18 карет швидкої допомоги передали французькі благодійники, - ЛОВА

Більшість авто передадуть військовим медикам. Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Сьогодні, 30 квітня, перед Львівською ОВА відбулася передача 18 автомобілів швидкої медичної допомоги, які доправили з Франції.

Зокрема 13 автомобілів передали військовим медикам, чотири «швидких» скерують фахівцям екстреної медичної допомоги Харківської області. Одна з машин є повнопривідною, її буде використовувати піротехнічна команда для розмінування територій. Авто обладнане за вимогами державної служби надзвичайних ситуацій. Загалом закупили 9 подібних автомобілів. 

Всередині кожного з 18-ти автомобілів є гуманітарні вантажі медичного призначення.

«Мені надзвичайно приємно, що Львівщина є місцем контакту та координації з різноманітними міжнародними організаціями, завдяки яким регулярно відбуваються подібні передачі речей, які необхідні для нашої перемоги. Дякую французькій асоціації медичної допомоги Україна-Франція за ту роботу, яку вона проводить. Завдяки старанням цієї асоціації передали понад 600 тонн вантажів медичного призначення для лікарень усієї України. Це хороший приклад єднання французького та українського народів, який засвідчує нашу дружбу та братерство», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Один із конвоїрів авто, представник колективу допомоги Украïні SAFU Жан Шарль Сюір-Дюрон розповів, що 35 французьких представників проїхали майже 3 тисячі кілометрів, щоб особисто доправити «швидкі» в  Україну. 

«Наша співпраця розпочалася 15 місяців тому, коли ми, представники підприємств швидкої допомоги, зв'язалися з посольством України у Франції, щоб зрозуміти, як саме ми можемо допомогти. Посольство нас скерувало в асоціацію Україна-Франція і так розпочалася наша співпраця, яка триває й досі. Спочатку нам повідомили, що потрібно 65 «швидких», станом на цей момент нам вдалося передати уже понад 90 автомобілів швидкої допомоги. Усі авто є повністю укомплектовані та належно обслужені. Вдячність наших українських колег мотивує нас продовжувати нашу роботу надалі», – наголосив зазначив Жан Шарль Сюір-Дюрон.

Голова правління ВГО «Всеукраїнська Рада Реанімації (Ресусцитації) та Екстреної Медичної Допомоги» Ігор Збишко зазначив, що авто є важливим елементом допомоги Україні.

«Ситуація в країні вимагає постійно мобілізовувати ресурси, тому ми потребуємо не лише військової, але й гуманітарної та психологічної підтримки. Наші французькі друзі цією допомогою підтримують весь український народ. Я переконаний, що ці автомобілі врятують життя багатьох українців, адже важливими є не лише самі автомобілі, але і їхня медична комплектація. Дякую усім, хто долучився до цього проєкту та надалі допомагає українцям у цей нелегкий час».

Діана Дольс, операційна директорка асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», зазначила, що організація надалі працюватиме для наступних гуманітарних конвоїв.

«Вкотре ми приймаємо гуманітарний конвой з Франції. Ми надсилаємо не лише автомобілі швидкої медичної допомоги, але й автобуси, фури з ліками та іншим медичним обладнанням. Я кожного разу емоційно проживаю кожну таку поставку, адже розумію, що усі ці речі зможуть врятувати не одне життя. Підтримка України триває і наша асоціація надалі буде тим містком, який зв'язуватиме нашу країну з міжнародною спільнотою», – резюмувала Діана Дольс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ