Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 червня розпочинається прийом документів для зарахування дітей у садки Львова

Завтра, 1 червня, батьки, які отримали підтвердження на електронній платформі про зарахування дитини у ДНЗ Львова, можуть принести документи безпосередньо у садок. Процес реєстрації триватиме до 15 липня. Про це сьогодні, 31 травня, на прес-конференції повідомила Зоряна Довганик, в.о.начальника управління освіти Львівської міської ради, інформує кореспондент Гал-інфо.
Index.hr

"Завтра розпочинається реєстрація дітей у ДНЗ Львова. Ми довго працювали над тим, щоб система реєстрації на спеціальній платформі була прозорою та відкритою.

Ця нова система, яка запрацювала у серпні 2016,  передбачала реєстрацію дитини одразу у три ДНЗ міста, також батьки ставили пріорітети серед ДНЗ", - розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, до 10 травня батьки могли вносити певні зміни на своїй сторінці самостійно, з 11 травня система працює тільки у режимі надання можливості батькам зареєструвати дитину вперше до ДНЗ чи можливість спостерігати за статусом заявки.

Заклади освіти добре фінансуються, а благодійні внески - це тільки справа батьків, - Довганик

"Будь-які зміни щодо переведення дитини із одного садка у інший чи дореєстрації в ще один ДНЗ зараз є неможливими, оскільки із 11 травня розпочався процес формування груп до ДНЗ", - сказала Зоряна Довганик.

Тепер основну роботу виконує система нової реєстрації, а завідувачі дитсадків лише фізично приймає документи.

За словами Юрія Свірського, розробника, системного адміністратора електронної реєстрації дітей до ДНЗ м. Львова, перші повідомлення про зарахування надійшли батькам на електронні скриньки вчора, а відтак, впродовж 30 робочих днів батьки повинні прийти у дитсадок та подати усі необхідні документи. У випадку, якщо батьки у відведений на це час не з'являться у садок, дитина автоматично вибуває із списку.

Батькам, чиїх дітей не зарахували у ДНЗ, зможуть показати списки зарахованих

Також Юрій Свірський зазначив, що причиною затримок оголошення результатів на проходження у ДНЗ  є відновлення та перенесення заявок, які були на старій платформі, розробленої у Харкові.

"Як і у новій системі, так і у старій дуже багато створених фейкових сторінок, щоб шанси попасти у садок збільшились. У старій системі таких фейкових заяв було близько 25 тис., у новій 1,5 тис., але ми ці заявки "чистимо" та видаляємо. Хочу наголосити, що не варто вказувати вигадану пільгу при реєстрації, адже коли у людини справді немає пільги, то таку заявку скасовуватимуть", - розповів Юрій Свірський 

Окрім електронної реєстрації, можна дитину зареєструвати у ЦНАПах, відділи яких є у кожному районі міста.

Як нагадала Наталія Клочко, головний спеціаліст сектору оцінювання якості освіти управління освіти ДГП ЛМР, реєстрація дитини відбувається із першого дня наступного року після її народження (тобто якщо дитина народилась у 2017, то реєструвати її можна тільки від 1 січня 2018 року)

Щодо пільгових категорій, то першочергове зарахування мають діти бійців АТО, далі діти із особливими потребами, діти ВПО, діти, які мають опікунів. Також у пільгову категорію належать діти працівників СБУ та військовослужбовців. Не мають пільг діти із багатодітних сімей та діти працівників Управління поліції.

У випадку виникнення запитань можна надіслати повідомлення на електрону пошту [email protected] чи зателефонувати за номером тел. 254 60 68 щодня із 12:00-13:00, або ж прийти в управління освіти Львівської міської ради (пл.Ринок, 9) щочетверга 16:00-18:00. Наталія Клочко, головний спеціаліст сектору оцінювання якості освіти управління освіти ДГП ЛМР дасть вичерпні відповіді на усі запитання.

Як повідомляло Гал-інфо, цього року тільки 7 тис. маленьких львів'ян матимуть змогу попасти у ДНЗ, відтак, близько 3 тис. дітей автоматично переходять у чергу на наступний рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ