Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 квітня - Міжнародний День птахів

Міжнародний день птахів (International Birds Day) не випадково відзначають саме в квітні в межах програми ЮНЕСКО ʺЛюдина і біосфераʺ, адже 1 квітня 1906 року підписали Міжнародну конвенцію з охорони птахів. Про це Гал-інфо повідомили 1 квітня у прес-службі ЛОДА.
Осінній парк Івана Франка  що у центрі Львова. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Осінній парк Івана Франка що у центрі Львова. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

День птахів – це час повернення пернатих з вирію.

Вперше цей день як масове дитяче свято стали проводити в Сполучених Штатах Америки. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет ʺПітсбурзька телеграфна хронікаʺ, що почала популяризацію Дня птахів.

Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

Як повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, і немає на Землі такого куточка, де б їх не було, їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

За даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ