Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2006 рік — Рік захисту прав дитини

2006 рік проголошено Роком захисту прав дитини, згідно з Указом Президента України від 29 листопада 2005 року.
2006 рік проголошено Роком захисту прав дитини, згідно з Указом Президента України від 29 листопада 2005 року. З метою посилення уваги до проблем дітей, захисту їх прав та законних інтересів, забезпечення фізичного, інтелектуального, культурного розвитку дітей в області здійснюються заходи щодо їх соціального захисту, запобігання сирітства, безпритульності та бездоглядності, навчання та виховання — повідомляє прес-служба ЛОДА з посиланням на головне управління освіти і науки.
Станом на 1 січня 2006 року в області нараховується 2657 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування. На Львівщині надається перевага національному усиновленню. Щорічно 70% від загальної чисельності дітей, стосовно яких виникли підстави для усиновленя, усиновлюються громадянами області.
Львівщина у числі перших започаткувала відкриття дитячих будинків-сиротинців і займає четверте місце в Україні щодо кількості дитячих будинків. В області функціонують 10 дитячих будинків – сиротинців, 1 дитячий будинок сімейного типу, створено 5 прийомних сімей. У цих закладах проживає понад 500 дітей. Тут ефективно відбувається процес соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, у цих закладах виховуються діти дошкільного і шкільного віку.
Протягом 2005 року значно поліпшено умови утримання дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування в дитячих будинках – сиротинцях (Львівський, Бориславський, Жовтанецький, Кам`янка-Бузького, Новомилятинський Буського, Корналовицький Самбірського районів). Зокрема, напередодні нового 2006 року семи сиротинцям (м. Борислава, Дрогобича, Самбора, Самбірського, Золочівського, Кам’янка-Бузького, Турківського районів) за кошти обласного бюджету закуплено автотранспорт. Таким чином всі дитячі будинки забезпечені автотранспортом.
У Червонограді функціонує школа-інтернат для дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування, в якій проживає 220 дітей даної категорії. Під час зимових канікул діти-сироти цієї школи-інтернату брали участь у святі новорічної ялинки в Національному палаці мистецтв за участю Президента України. Діти протягом тижня відпочивали у м. Києві та брали участь у заключному концерті „Снігуронька-2006”, у спортивних змаганнях, поєднаних із відпочинком, які проходили у м. Броварах Київської області, і стали їх призерами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ