Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютка взявся за роботу Садового: хоче відновити Історико-архітектурний заповідник у Львові

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка доручив департаменту архітектури та розвитку містобудування в місячний термін створити робочу групу та напрацювати положення щодо відновлення Державного історико-архітектурного заповідника (ДІАЗ) у м. Львів, а також встановити мораторій на будь-яке нове будівництво на території ЮНЕСКО та в межах її буферної зони до відновлення діяльності ДІАЗу. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Таке рішення прийнято сьогодні, 29 березня, за результатами наради щодо проблемних питань охорони та збереження об’єктів культурної спадщини, зокрема об’єктів Львова за участі громадських активістів, прокуратури області, ГУ Національної поліції, департаменту ДАБІ, ГУ Держгеокадастру, департаментів архітектури, екології, МНС, територіального управління юстиції.

Крім того, учасники обговорили питання визначення повноважень ДІАЗу та його поля діяльності. А також торкнулися проблеми врегулювання законодавства про охорону культурної спадщини, зокрема про створення органу управління ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ