Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

24 березня, відзначається Міжнародний день боротьби з туберкульозом.

Щороку, 24 березня, відзначається Міжнародний день боротьби з туберкульозом.

Цього року пацієнтська організація TBpeopleUkraine запроваджує відкриту дискусію для удосконалення підходів у наданні підтримувальних послуг для більш ефективного лікування туберкульозу (ТБ). 

Оля Клименко, Голова правління БО TBPeopleUkraine, лідерка ТБ спільноти України, про соціальний супровід під час війни: 

“Війна стала найбільш масштабним викликом для системи охорони здоров’я України за всі часи незалежності країни. Агресія з боку рф вплинула на зростання захворюваності по низці нозологій, зокрема й на туберкульоз.

Через скупчення людей у вологих укриттях, недостатнє харчування і постійні стреси, нерівномірне навантаження на систему охорони здоров’я, міграцію медиків і пацієнтів/ок, логістичні барʼєр, кожен українець та українка мають підвищені ризики зіткнутися із туберкульозом.

Відтак туберкульоз залишається суттєвим викликом для українського суспільства та продовжує бути одним з ключових барʼєрів для впровадження програм глобального здоров'я. У зв'язку з цим, важливо постійно переглядати та вдосконалювати підходи, в тому числі  надання послуг підтримки, що доступні для людей, які проходять лікування від ТБ.

Тому до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, ТБ спільнота ініціює діалог про зміни у наповненні пакетів послуг та підходи у їх наданні. На нашу думку, ця допомога має повноцінно відповідати потребам пацієнтів/ок із ТБ, тобто сприяти покращенню результатів лікування і забезпечувати якісну індивідуально-орієнтовану підтримку. У прагненні удосконалення та покращення сервісів ми маємо бути гнучкими та пріоритезувати індивідуальні потреби людей, гендерні та соціально психологічні аспекти. Ставати кращими на користь людей, які потребують допомоги, це найкраща інвестиція у майбутнє України без туберкульозу”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ