Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Мирослав Хом'як: Вірю в відродження українського Полісся

Сьогодні ми знову вшановуємо тих, хто присвятив своє життя подоланню наслідків катастрофи планетарного масштабу, яка у 1986 році показала людству неконтрольовану силу «мирного атома».

"У ніч з 25-го на 26 квітня чорнобильські дзвони знову нагадали людству про скорботний квітень 1986 року, про страшну аварію та сотні тисяч людей, які зрештою зробили неймовірне – закрили «саркофагом» смертоносний реактор, який на сотню років убезпечить людство від радіаційного впливу, і цим дали надію на відродження життя", - висловився голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук на сайті ДАЗВ.

День в історії - аварія на Чорнобильській АЕС

Зона відчуження поступово змінюється і перетворюється на територію відродження природи та технологічного розвитку. Будують сховище відпрацьованого ядерного палива, вводять в експлуатацію заводи з переробки твердих та рідких радіоактивних відходів, розробляють проект організації території та землеустрою Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослав Хом'як прокоментував свою позицію щодо покращення умов у Чорнобильській зоні: "Однозначно необхідно підтримувати розвиток альтернативної енергетики у зоні відчуження. Потрібно активно проводити роботу з рекреації цієї території, задіювати різні екологічні програми, залучати міжнародних експертів. Вірю, що спільними зусиллями ми успішно подолаємо наслідки Чорнобильської катастрофи і українське Полісся відродиться".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ