Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27-29 липня в Нагуєвичах відбудеться мистецько-музичний фестиваль «Франко Фест»

27-29 липня в с. Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області - на історичній батьківщині Івана Франка - відбудеться мистецько-музичний фестиваль «Франко Фест». Мета – вшанування пам’яті Івана Франка, популяризація його ідей, поширення їх серед молоді й промоція краю для усієї України. Ініціювали захід - молодіжне об’єднання «Інше місто», радіостанція «Твоє Радіо», творче об’єднання «Альтер», видавництво «Коло», телеканал «Алсет». Меценат фестивалю - благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце». Про це повідомила прес-служба Фонду.

Ідеї та творчість Івана Франка є загальнонаціональним надбанням, тому даний фестиваль є аполітичним. Франко відомий з різних сторін, а саме як поет, прозаїк, публіцист, драматург, критик, титан праці, геній, видавець, перекладач, мовознавець, літератор, каменяр, етнограф, історик, економіст, казкар, сходознавець, психолог, політик. Тому і сам фестиваль буде надзвичайно різноплановим. У межах фестивалю планується проведення багатьох акцій мистецького, музичного, літературного та громадського характеру. Зокрема, концерт на великій сцені за участі популярних українських виконавців; лекції сучасних українських поетів та письменників на тему актуальності Франка; театральні вистави за творами Франка; бардівські виступи із авторською піснею; кінопокази фільмів за мотивами творів Франка; перфоменси та інсталяції за творами Франка; презентації книг відомих видавництв; круглі столи та інші акції.

Простір фестивалю наповнюватимуть мистецькі інсталяції, спортивні забави, фотоконкурси, публічні читання та багато іншого. Під час проведення фестивалю буде відведена територія для презентації сіл Стрийського (у суботу) та Дрогобицького (у неділю) районів. Сільським громадам пропонується представити свій населений пункт (історія села, ремісничі вироби, народні колективи та ін.) Також пропонується пригостити гостей фестивалю стравами та кулінарними виробами, притаманними селу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ