Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27% громадських зупинок Львова не є нормативними і доступними

Про результати перевірки зупинок Львівської міської територіальної громади розповіла Ірина Маруняк під час 25-ї сесії ЛМР.
Фото ілюстративне: Олена Ляхович

“Департамент мобільності провів обстеження всіх зупинок. Станом на 2023 рік у нас є 158 зупинок, а це 17%, які відповідають нормам доступності. Маємо 536 зупинок (56%), у яких є певні похибки і можна їх усунути. І маємо 236 зупинок (27%), які не є нормативними і доступними“, - зазначила Ірина Маруняк, радник міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міської ради. 

В інформаційній презентації спікерки зазначено, що під час перевірки Департамент оцінював висоту бордюру, наявність тактильної плитки, якість покриття зупинки, її ширину та довжину, наявність павільйону тощо. 

Радниця міського голови також додала, що для того, аби привести зупинки до належного стану і аби вони були нормативними необхідно 65 млн грн. 

У межах розвитку доступності у Львові також провели навчання для водіїв транспорту щодо особливостей ставлення до людей з інвалідністю, спілкування з дітьми та людьми старшого віку, дотримання правил дорожнього руху та розкладів руху. 

Окрім цього, Ірина Маруняк окреслила ситуацію з доступністю у комунальних установах Львівської міської територіальної громади. Зокрема, моніторингові групи, які працювали з вересня по грудень 2023 року, провели перевірки 638 закладів комунальних установ на предмет доступності, яка, за словами радниці, зараз є новою суспільною нормою.

“Ситуація зараз краща, ніж була у вересні, але все-таки є певні зауваження, які треба усунути. Ми це все фіксуємо в протоколі, у якому пишемо терміни, до якого числа треба усунути ті всі недоліки. В основному це є ненормативний пандус, це відсутність підйомника, це питання інклюзивної вбиральні, висоти сходинок та інші порушення”, - зазначила Ірина Маруняк. 

Нагадаємо, що сьогодні триває 25-а сесія Львівської міської ради 8-го скликання, у рамках якої мають розглянути близько 250 питань. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ