Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

2.7 мільйона гривень надійшло до місцевих бюджетів Львівщини за адмінпослуги Держгеокадастру

2,7 мільйона гривень скерували до місцевих бюджетів громад за адмінпослуги надані працівниками Держгеокадастру області. Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку ЛОДА.

Від початку цього року працівники Головного управління Держгеокадастру у Львівській області надали понад 116 тисяч адміністративних послуг з питань ведення державного земельного кадастру громадянам та юридичним особам.

«Процес отримання громадянами адміністративних послуг Держгеокадастру забезпечується нашими фахівцями на належному рівні, зокрема в режимі доступу та користування електронними сервісами та послугами Держгеокадастру, більшість адмінпослуг надали громадянам безоплатно», – зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Користувачі Державного земельного кадастру можуть скористатися е-сервісами Держгеокадастру та замовити через особистий кабінет необхідні витяги з ДЗК, нормативну грошову оцінку земельної ділянки, виправлення помилок в НКС або отримати відповідну послугу через ЦНАП.

Більшість адмінпослуг фахівці Держгеокадастру надали безоплатно (79% від всіх наданих послуг). А за послуги, які надаються на платній основі, скерували 2,7 млн грн до місцевих бюджетів громад.

Як нагадали у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА з липня впровадили функціонал щодо автоматичного формування програмним забезпеченням Державного земельного кадастру витягу із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення, який дозволяє отримати згаданий витяг в електронному вигляді одразу після подання відповідної заяви без участі працівників територіальних органів Держгеокадастру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ