Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

28 травня охоронці кордону відзначають ­– День прикордонника

Як завжди тисячі прикордонників зустрічають своє професійне свято у бойовому порядку, продовжуючи підтримувати правопорядок в прикордонних районах, і роблять все належне для захисту українського держрубежу, - прес-служба Держприкордонслужби.

Загалом в цей день службу несуть більше 1200 прикордонних нарядів, які надійно охороняють державний кордон та забезпечують безперебійну роботу пунктів пропуску. Крім того, прикордонники  продовжують здійснювати чергування на позиціях в районі проведення АТО.

Заходи з охорони державного кордону здійснюються як на суші, так і на морській ділянці і в повітрі. Зокрема, прикордонні пілоти забезпечують моніторинг держрубежу з повітря, а морську ділянку прикривають кораблі та катери Держприкордонслужби.

Відмітимо, що професіоналізм прикордонників та їх значний внесок у справу захисту цілісності та незалежності держави, неодноразово відмічався керівництвом держави, а відомство в складних умовах демонструє свої найкращі якості і найкращий розвиток.

Захищаючи Україну в бойових діях на сході України взяли участь понад 17,7 тисяч прикордонників, 67 героїв полягли в боях за Батьківщину. Пам'ять про загиблих побратимів хвилиною мовчання охоронці кордону вшанували в кожному прикордонному підрозділі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ