Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

28-річній активістці «Автомайдану» потрібна допомога

Активістка тернопільського осередку ВО «Автомайдан», 28-річна Сюзанна Матійчик потребує допомоги. У жінки діагностували згусток онкоклітин і їй призначено операцію вже на початку квітня. Рідні просять допомогти зібрати кошти на операцію, бо поки вдалось зібрати лише половину потрібної суми. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ліпити вареники чи пряники пекти, аби виручити гроші для армії – вона в перших рядах. Першою відгукувалась, коли пораненим солдатам була потрібна допомога», - кажуть друзі-активісти.

Рідні і друзі уже почали збір коштів, але не в змозі зібрати необхідну суму. «Проблеми почались близько півроку тому. Дівчина, перебуваючи за кордоном, випадково зачепила родимку на нозі. Та почала рости. Щойно повернулась до Тернополя – одразу пішла на консультацію до онколога. Лікарі запідозрили, що це меланома. В той же день Сюзанні почали робити опромінення, аби зупинити ріст, - розповідає сестра дівчини Ірина Мазур. – За кілька днів призначили операцію у Тернополі. Перші аналізи показали, що все добре. Однак, другі підтвердили, що на молекулярному рівні утворення швидко розростається. Хіміотерапію відкидали, щоб не вбивати весь організм. Тоді родина знайшла вихід на одну з Ізраїльських клінік, де погодились обстежити Сюзанну. Тамтешні медики запропонували процедуру, яка покаже, чи немає наявності онкоклітин у вузлах. Зробили операцію, яка з діагностикою обійшлась в 20 тис. доларів. Коли Сюзанна вже була в Україні, прийшли результати аналізів, які показали, що це був згусток онкоклітин. І призначили чергову операцію – вже на початку квітня. Оперативне втручання коштує 22 тис. доларів. Ще потрібні гроші на перебування в країні, лікування. Родина вже зібрала близько 10 тис. доларів». 

Контактний телефон сестри Іри: 097-460-50-79. Картка ПриватБанку 5168 7423 4311 5196, Матійчик Анжела Володимирівна (мама дівчини).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ