Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 липня: Міжнародний день дружби

Міжнародний день дружби був проголошений у 2011 році Генеральною Асамблеєю ООН.

Наш світ стикається з багатьма викликами, кризами та силами розколу - такими як бідність, насильство та порушення прав людини - серед багатьох інших - які підривають мир, безпеку, розвиток та соціальну гармонію між народами світу.

Щоб протистояти цим кризам та викликам, необхідно вирішувати їх корінні причини, сприяючи і захищаючи спільний дух людської солідарності, який проявляється багатьма способами - найпростішим з яких є дружба.

Через дружбу - накопичуючи зв'язки товариськості та розвиваючи міцні узи довіри - ми можемо сприяти фундаментальним змінам, яких так потребує суспільство, створити захисну сітку, яка нас усіх захистить, та викликати пристрасть до кращого світу, де усі об'єднані заради спільного блага.

Міжнародний день дружби був проголошений у 2011 році Генеральною Асамблеєю ООН з ідеєю, що дружба між народами, країнами, культурами та окремими людьми може надихнути на зусилля задля миру та збудувати мости між спільнотами.

Резолюція наголошує на залученні молоді, як майбутніх лідерів, до суспільної діяльності, що включає різні культури та сприяє міжнародному взаєморозумінню й повазі до різноманітності.

Щоб відзначити Міжнародний день дружби, ООН закликає уряди, міжнародні організації та громадянське суспільство проводити заходи, діяльність та ініціативи, які сприятимуть зусиллям міжнародної спільноти у справі просування діалогу між цивілізаціями, солідарності, взаєморозуміння та примирення.

Міжнародний день дружби є ініціативою, що випливає з пропозиції ЮНЕСКО визначити Культуру Миру як набір цінностей, установок і поведінки, які відкидають насильство та прагнуть запобігти конфліктам, вирішуючи їх корінні причини з метою розв'язання проблем. Вона була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН у 1997 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ