Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

31 травня пожежники Львівщини пікетуватимуть Львівську облраду

31 травня о 12.00 перед приміщенням Львівської обласної ради бійці пожежно-рятувальної служби Львівщини розпочинають акцію протесту. Основна вимога – проведення реформ у службі та скасування контрактної служби в ДСНС. Про це Гал-інфо повідомили організатори пікету.
фото: vkurse.ua

4 червня до акції долучаться рятувальники Запоріжжя, Чернігова, Полтави, Києва, Харкова. Всупереч тиску та залякуванню з боку керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій України.

«Служба в занепаді. Безправні, соціально незахищенні рятувальники та ветерани служби, роздутий бюрократичний апарат управління, застаріла техніка та обладнання, відсутність справжніх реформ – все це реальність Служби порятунку сьогодні.

Рік тому у Києві пройшла Всеукраїнської Акція пожежних. У наслідку – незначне підвищення зарплат рятувальникам, незначні покращення матеріально-технічного стану підрозділів у кількох областях України. Саме там, де активно працюють профспілки. Обіцяних керівництвом системних реформ досі немає", - йдеться у зверненні представників профспілки.

"Вимога нашого об’єднання – скасувати незаконну, неконституційну контрактної службу в ДСНС. Нас фактично перетворили на рабів, заручників системи. Укладання контракту на службу з керівництвом стало інструментом відсіювання тих, хто опирається системі. Рятувальники, за умовами контракту - винні у всьому в односторонньому порядку. Ми навіть не можемо звільнитися зі служби за власним бажанням.

На членів профспілки чиниться тиск, їх вимоги ігнорує вище керівництво держави, основна частина народних депутатів, керівництво служби. Мета проведення акції - показати керівникам служби і можновладцям, що рятувальники вимагають змін, що наші прагнення підтримує громадянське суспільство, що ми діємо спільним фронтом»,- розповідає Андрій Вненкевич, член профспілки, співорганізатор акції, начальник зміни 17 пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області.

Акцію проводить Всеукраїнське об’єднання первинних профспілкових організацій рятувальників «Бойкот пожежних України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ