Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

33-річна буковинка померла не від коронавірусу

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної державної адміністрації, коронавірус не є причиною смерті 33-річної буковинки. Летальний випадок стався від симптоматики, яка не притаманна інфекційному захворюванню COVID-19, вважають медики.
Фото: Чернівецька ОДА

Жінка, що померла 16 березня у інфекційному відділенні обласної лікарні, мала складну патологію нервової та ендокринної системи, а також ураження легень, однак без легеневої недостатності. Про це повідомила заступниця головного лікаря з лікувальної роботи Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк.

Водночас уже після її смерті надійшли результати аналізів, котрі підтвердили у покійної коронавірус.

– Причина смерті – судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливу у головний мозок. Пацієнтку доставили до нашого відділення, бо вона мала трохи підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся із Італії. Вважаємо, що коронавірус у цій ситуації є супутньою патологією, до летальних наслідків призвів не він, – пояснила Ольга Снігуряк.

Як розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, чоловік покійної перехворів удома у легкій формі, до медиків не звертався. У нього взято аналізи на COVID-19. Чоловік почувається добре та перебуває у самоізоляції.

Загалом буковинка, яка померла, контактувала із 5 особами. Серед них є такі, що мають ознаки вірусного захворювання, вони госпіталізовані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ