Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

400 тисяч українців вже скористались безвізовим режимом з ЄС

З 11 червня 2017 року, коли були скасовані візові вимоги для громадян України-володарів біометричного паспорта, близько 400 тисяч громадян України перетнули кордон з Європейським Союзом, - DW.

З 1 січня 2018 року, після запровадження системи фіксації біометричних даних іноземних громадян, які в'їжджають в Україну, пройшли контроль 57 тисяч іноземців. Серед них і 42 тисячі росіян. 

Водночас упродовж 2017 року найбільше до України в'їжджало громадян Молдови. Про це напередодні повідомили у Держприкордонслужбі України. Там зазначали, що торік на Молдову припадало 4,5 мільйонів фактів в'їзду громадян на українську територію. На другому та третьому місці - Білорусь та Росія з 2,7 та 1,5 мільйона фактами в'їзду в Україну. Четверте та п'яте місце в цьому рейтингу посідають країни-члени ЄС Польща та Угорщина з 1,1 та 1,06 мільйона випадків в'їзду на українську територію, зазначають у відомстві. Далі йдуть громадяни інших сусідніх країн - Румунії та Словаччини. У топ-10 також турки, ізраїльтяни та німці - за ними 202 тисячі фактів перетину українського кордону. 

Нагадаємо, впродовж 2017 року в Україні було оформлено 4 мільйони біометричних паспортів. Саме на власників таких документів поширюються умови безвізового режиму з ЄС.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ