Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

4-12 березня УГКЦ відзначить 60-ту річницю псевдо-собору 1946 року

4-12 березня відбудуться основні заходи з відзначення 60-річниці псевдо-собору 1946 року на якому було прийнято рішення про ліквідацію УГКЦ. Про це було повідомлено під час прес-конференції за участю Глави УГКЦ Любомира кардинала Гузара у Львові 21 січня.
Вже затверджено такі основні заходи та дати їх проведення: 4-5 березня 2006 року - наукова конференція у м. Києві, 7  березня 2006 року - концерт-реквієм в Національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької у Львові, 8  березня 2006 року - Архієрейська Божественна Літургія за участю всіх владик Києво-Галицької Митрополії в Архікатедральному соборі Святого Юра, 11  березня 2006 року - поминальний хресний хід вулицями Львова, 12 березня 2006 року - Божественні Літургії у всіх церквах УГКЦ в Україні та за кордоном. Заходи було затверджено під час засідання Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, який відбувся 16 січня у рсколекційному центрі Львівської архієпархії у селищі Брюховичі біля Львова. У сесійних засіданнях взяли участь усі владики, члени Митрополичого Синоду.
 Упродовж сесії багато уваги було звернено на питання відзначення сумнозвісної дати 60-річчя Львівського псевдособору. Для цього, зокрема, було заслухано, обговорено та затверджено пропозиції спеціально створеного оргкомітету. Крім того, було вирішено створити Почесний організаційний комітет з проведення заходів, присвячених 60-літтю Львівського псевдособору. До його складу кожна єпархія та екзархія має делегувати по три особи, які представлятимуть свою структурну одиницю на всіх загальноцерковних заходах. Члени Почесного оргкомітету символізуватимуть усіх вірних, які за роки переслідування УГКЦ зазнали утисків та поневірянь.
Головні моменти відзначень: подяка Богові за те, що Церква вистояла у ті буремні роки; вшанування усіх, хто ніс тягар переслідування; молитва за тих, кого переслідували, і тих, хто переслідував; на підставі отриманого гіркого досвіду вироблення напрямків дальшої діяльності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ