Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 50% споживачів отримують електроенергію

Як повідомили у Львівобленерго, станом на ранок 26 листопада 50% споживачів Львівщини отримують електроенергію.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

"Станом на ранок 26 листопада 50% споживачів Львівщини отримують електроенергію. При цьому за розпорядженням "Укренерго" продовжують діяти аварійні та погодинні відключення", - йдеться в повідомленні. 

В Укренерго повідомили, що виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому 26 листопада на всій території України діє режим обмеження споживання.

В “Укренерго” також звернули увагу, що компанія більше не зазначає, які саме види відключень, аварійні чи планові, будуть застосовані: це вирішують обленерго.

“Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області”, — розповів голова правління Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ