Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 критеріїв вибору телефона для роботи

Для роботи потрібен надійний та стабільний смартфон. Бажано — з ефективним захистом від вірусів та злому.

А ще — зручний та слушний за розміром, щоб добре лежав у долоні та поміщався в кишеню. Складність вибору зумовлена широтою асортименту. Відомі бренди пропонують десятки моделей для вирішення робочих завдань. Ціни — на будь-який гаманець. Можна придбати бюджетний Техно або Алкатель, середнячок від Ван Плас чи Самсунг або ж вартісний телефон Айфон 14 з екосистеми Apple.

Виробник — важливий, але не найголовніший критерій. На першому місці — технічні характеристики.

Габарити

Це для простенької «дзвонилки» з мінімальним набором функцій гігантський дисплей може стати недоліком, а робочий смартфон обов’язково має бути фаблетом. Оптимальна діагональ стартує від 6 дюймів. За меншої можуть виникнути незручності під час пошуку інформації в інтернеті, перегляду матеріалів чи взаємодії з текстами, таблицями, схемами.

6-дюймовий чи більший екран за допомогою програмних засобів можна розділити на декілька вікон — для комфортної багатозадачності. Також серед його переваг висока чіткість, точність дій, можливість калібрування розміру віртуальної клавіатури, менше навантаження на очі користувача.

Щоб обрати великий смартфон з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, варто завітати в магазин електроніки Moyo. Тут є навіть гнучкі моделі з діагоналлю понад 7,5 дюймів.

Оперативна пам’ять

Оперативки забагато не буває. Кілька гігабайтів про запас — чудове рішення на випадок роботи у ресурсомістких застосунках.

  • Від 1 до 2 Гігабайт — замалий об’єм, який зараз зустрічається лише у дешевих та застарілих смартфонів.
  • 2-4 Гігабайти — прийнятний варіант для завдань, які не передбачають взаємодії з важкою графікою та помірно навантажують систему.
  • Від 6 гігабайтів — рівень передових флагманів, які «літають» незалежно від навантаження.

Засоби безпеки

Для захисту конфіденційних даних потрібні надійні механізми протидії несанкціонованому доступу. Серед них:

  • сканер відбитка пальця;
  • сканер обличчя;
  • можливість встановлення паролів на окремі файли та папки;
  • двофакторне розблокування (Face ID + пароль, Touch ID + графічний ключ та інші комбінації).

Автономність

Очевидно, смартфон повинен триматися на одному заряді впродовж усього робочого дня. Щонайменше — 8-10 годин у режимі активної експлуатації, яка включає:

  1. дзвінки та електронне листування,
  2. Wi-Fi та мобільне інтернет-підключення,
  3. запуск програм та перегляд файлів,
  4. використання засобів відеозв’язку,
  5. взаємодію з аксесуарами та периферією.

Для Андроїда прийнятною вважається енергомісткість акумулятора від 4000 мАг. IOS-пристрій витрачає менше енергії завдяки оптимізованої системи, тому може похвалитися високою автономністю вже при 3000 мАг.

Вбудована пам’ять

Сучасні телефони переважно сумісні з картами пам’яті, тобто підтримують можливість розширення сховища. Навіть якщо слот для флешки не передбачено, можна підключати зовнішні накопичувачі через адаптер. Втім, набагато зручніше використовувати вбудовану пам’ять без додаткових маніпуляцій. Для творчої роботи потрібно від 512 гігабайтів, а для офісної або фрилансу — хоча б 256 Гб. На 128 Гб варто зупинитися, якщо мобільний використовується переважно для комунікації й відсутня потреба в організації місткого та завжди доступного сховища файлів.

Дизайн краще обрати нейтральний, без яскравих деталей, щоб смартфон не перетягував на себе увагу під час ділових зустрічей чи інших заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ