Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

68% опитаних львів’ян відчувають гордість за те, що є жителями Львова

Соціологічна група “Рейтинг” опублікувала результати дев’ятого всеукраїнського муніципального опитування.

Результати муніципальних опитувань, проведених Соціологічною групою "Рейтинг"

Згідно з результатами опитування соціологічної групи “Рейтинг”, 68% респондентів-львів’ян відчувають гордість за те, що є жителями Львова. За цим показником місто займає четверте місце серед 21-го міста України. 

Ще 25% респондентів відповіли, що скоріше погоджуються із тим, що відчувають гордість за своє місто. І лише 1% респондентів відповів, що однозначно не відчуває гордість за те, що є жителем Львова. 

54% львів’ян вважають рідне місто скоріше доглянутим, і лише 15% дали повністю ствердну відповідь що Львів – однозначно доглянуте місто. Схожими є результати питання щодо того, чи місто є радісним, чи депресивним: для 19% респондентів воно є однозначно радісне, а для 47% - скоріше радісне, ніж депресивне. 

Результати муніципальних опитувань, проведених Соціологічною групою "Рейтинг"

Одним з найкращих показників Львова у порівнянні з іншими містами є рівень економічного розвитку: друге місце з 21-го. Майже половина опитаних львів’ян (49%) вважають, що місто є скоріше економічно розвинене, а ще 10% - однозначно впевнені у відповідності цього критерію Львову. 

Попри такі показники задоволення містом, діяльність мера Львова Андрія Садового схвалюють лише 38% респондентів. У порівнянні з минулим роком підтримка міського голови зменшилась на 12% – у 2023 році цей показник становив 50%. З такими результатами у цьому питанні Львів зайняв 15-те місце з 21 міста України. 

Більш ніж половина опитаних (58%) вважають, що міський голова повинен допрацювати свій термін і на наступних виборах потрібно обрати іншу людину. А ще 23% респондентів обрали варіант відповіді, що мер повинен якнайшвидше піти з посади.  

Результати муніципальних опитувань, проведених Соціологічною групою "Рейтинг"

Роботу Львівської міської ради натомість схвалюють 40% респондентів, а Львівської обласної військової адміністрації – 30%. Останній показник теж зменшився цьогоріч у порівнянні з минулим роком. 

Зазначимо, що опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів. 

Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022). Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%.Опитування було проведено за фінансової підтримки  Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).

Детальніше ознайомитись із результатами муніципальних опитувань можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ