Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

70% українських чоловіків впевнені, що місце жінки біля плити, - опитування

70% чоловіків в Україні вважають, що хатню роботу має виконувати дружина. Такими є результати дослідження, проведеного Інститутом демографії та соціальних досліджень спільно з Мінсоцполітики та українським представництвом Фонду народонаселення ООН, - Кореспондент.

Результати дослідження "Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до гендерних стереотипів і насильства щодо жінок" опубліковані на сайті Фонду народонаселення ООН.

Так, згідно з результатами, 70% українських чоловіків вважають, що хороша дружина повинна піклуватися про дім і готувати для сім'ї. 67% чоловіків переконані, що чоловік повинен мати вирішальне слово в сім'ї.

Ще 66% чоловіків упевнені, що партнерка повинна прагнути догодити чоловікові і відразу погоджуватися на інтимні стосунки, якщо він висловить таке бажання. 63% чоловіків стверджують, що турбота про дитину - обов'язок жінки. Більшість чоловіків також вважає, що більшу частину роботи по дому повинна виконувати жінка.

При цьому середній час, який жінки витрачають на домашню роботу, практично вдвічі перевищує середні часові витрати чоловіків (29 годин проти 15 годин на тиждень відповідно).

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ