Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​73 прикордонники отримали власні квартири у Львові та області

Вручення ордерів на квартири військовослужбовцям та членам їх сімей відбулися сьогодні у Львові в одному з прикордонних підрозділів.

Документи на квартири вручали Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Також 24 прикордонники були відзначені державними нагородами.

Серед військовослужбовців, які отримали нове житло – 49 сімей прикордонників – учасників бойових дій, зокрема 18 з них отримали поранення під час запеклих боїв на різних напрямках, в тому числі захисники Маріуполя з «Азовсталі», які до того ж пройшли російський полон. Ще 5 сімей – це рідні загиблих та померлих ветеранів війни, які віддали за нашу свободу найдорожче.

«Ми завжди пам’ятатимемо їхні імена, вони завжди житимуть у наших серцях і будуть вписані в історію нашої держави. Серед них і полковник Роман Гах та полковник Ігор Дашко, які удостоєні найвищої відзнаки – звання Героя України», - сказав Сергій Дейнеко.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських героїв, які віддали свої життя за Україну.

Під час вручення ключів від квартир Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко побажав прикордонникам сімейного затишку в нових оселях, берегти себе, свої життя, здоров’я, рідних, близьких та побратимів.

«Я також звертаюсь до батьків і рідних полеглих прикордонників, які  сьогодні отримали житло, і це звісно найменше що ми можемо зробити, це дуже маленька краплина уваги в безмірному океані болю та горя, але вона в пам'ять про ваших дітей, чоловіків, дружин, які віддали життя, захищаючи Україну. Ми, живі, маємо пам’ятати, тих, хто віддав життя за наше майбутнє, і ми повинні далі жити й невпинно виборювати перемогу України», - сказав Ігор Клименко.

Забезпечення житлом військовослужбовців – це один з пріоритетів Державної прикордонної служби.

«Це наш обов’язок. Турбота про воїнів і про їх сім`ї – це норма. Перш за все гідне ставлення до наших захисників і захисниць. І державна політика у цьому питанні незмінна. Прикордонники є невіддільною та ефективною складовою Сил оборони країни», - сказав очільник прикордонного відомства.

Також Голова Держприкордонслужби відмітив, що робота з забезпечення житлом ведеться за різними напрямками. Одне з них – це грошові компенсації за неотримане житло.

«Днями 64 сім’ї прикордонників, які перебували на квартирній черзі, отримали такі компенсації на свої рахунки. Це сім`ї військовослужбовців з різних куточків України, зокрема органів Державної прикордонної служби України з Південного регіонального управління, Регіонального управління Морської охорони, Чернігова, Житомира, Києва, Харкова та інших», - зазначив очільник прикордонного відомства.

Також під час заходу Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко згідно з Указом Президента України відзначив 24 прикордонники орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

Ігор Клименко подякував прикордонникам, які забезпечують охорону ділянок державного кордону з країнами ЄС, протидіють протиправній діяльності та швидко й безперебійно здійснюють пропуск громадян через кордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ