Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

7 кримських організацій опозиційних партій публічно визнали критерії руху ЧЕСНО

7 кримських республіканських організацій політичних партій публічно визнали критерії руху ЧЕСНО та зобов’язалися керуватися ними при висуванні кандидатів на мажоритарних округах. Про це повідомила прес-служба руху.

Маніфест про визнання критеріїв ЧЕСНО підписали представники партій: «Батьківщина», «Народний Рух України», «Фронт змін», «УДАР», «Свобода», «Наша Україна», «Українська Народна Партія».

Про свою підтримку партії заявили 8 квітня під час презентації руху ЧЕСНО в Сімферополі в рамках круглого столу на тему «Парламентські вибори 2012 року. Перспективи та можливості опозиційних партій та громадських організацій».

Довідка.

У квітні Громадянський рух ЧЕСНО розпочав діалог з різними політичними силами країни щодо співпраці в рамках кампанії «Фільтруй Раду!». Рух ЧЕСНО - це об’єднання активних громадян і громадських організацій за ініціативи партнерства «Новий Громадянин». Місія руху - забезпечити нову якість української політики, шляхом активізації суспільства задля очищення майбутнього парламенту від недостойних депутатів. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть балотуватися до Верховної Ради у 2012 році.

6 «критеріїв доброчесності» висувають до чинних депутатів та майбутніх кандидатів учасники громадянського руху ЧЕСНО. Критерії визнали важливими від 61 до 80% українців (за результатами загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва у грудні 2011 року):

1.Відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

2.Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

3.Непричетність до корупційних дій;

4.Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя;

5.Особисте голосування в парламенті;

6.Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Всеукраїнська команда ЧЕСНО перевірить 450 чинних депутатів та більшість кандидатів на відповідність громадським критеріям та опублікує результати дослідження у вигляді «барометру доброчесності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ