Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

7 лютого розпочинає роботу нова система валютного нагляду

Як повідомили у прес-службі НБУ, 7 лютого відповідно до Закону "Про валюту і валютні операції" запрацює нова система валютного нагляду, яка базується на ризик-орієнтованому підході.

Як НБУ змінить систему валютного нагляду

Замість тотального валютного контролю за усіма операціями запроваджується кардинально новий підхід, який будується на принципі: "менше ризиків – менше уваги, більше ризиків – більше уваги".

Як зміниться банківський нагляд

Для бізнесу новий підхід у валютному нагляді означає зняття низки бюрократичних бар’єрів і необхідності звітувати перед банками щодо будь-якої валютної операції. Для Національного банку як органу валютного нагляду і банків як агентів валютного нагляду це означає зменшення навантаження на департаменти, які займаються валютним контролем і фінансовим моніторингом.

Ризик-орієнтований нагляд дозволить, з одного боку, спростити проведення прозорих валютних операцій населенням та бізнесом, зменшити їх часові та адміністративні витрати, а з іншого – приділити банкам більше уваги сумнівним операціям з метою попередження порушення законодавства, запобігання відтоку капіталу та проведення "схемних" операцій.

Детальніше про нову систему валютного нагляду за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ