Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

80-та бригада гідна імені батька, - син Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Син Головнокомандувача УПА Романа Шухевича Юрій Шухевич на Фейсбуці підтримав ініціативу десантників 80-ї бригади з приводу присвоєння їй імені генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.
Фото: 24 канал

"80-та десантно-штурмова бригада хоче носити ім'я Головного Командира УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Я, як син підтримую надання імені Романа Шухевича бригаді і вважаю, що 80-та десантно-штурмова бригада буде гідно носити ці ім'я", - сказано у повідомленні.

Львівські десантники просять присвоїти 80-й бригаді ім'я командира УПА Романа Шухевича

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади різних підрозділів запустили ініціативу щодо присвоєння бригаді ім'я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Відповідну ініціативу на своїй сторінці у Фейсбуці озвучив один із бійців Ігор Фльорко.

"Ми підготували відповідне звернення на командування та збираємо підписи між боями серед бійців бригади. Така наша ініціатива має чітке підґрунтя.

Роман Шухевич - це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова. Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь мати ім'я одного із найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах.

Впевнені, що командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яке, мабуть, вже знає про нашу ініціативу, та Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України підуть на зустріч і скоро ми будем мати за честь захищати Україну у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ім. генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ