Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

8 тисяч доларів за ЄС: На Закарпатті поліція затримала організаторів незаконного виїду за кордон

Як повідомляє Нацполіція україни, фігуранти фіктивно працевлаштовували громадян водіями до фірми та вносили відповідні відомості до інформаційної бази.
Фото - Нацполіція

29 вересня оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області затримали двох організаторів незаконного каналу переміщення осіб через кордон.

Одного з фігурантів – водія фірми – затримали у пункті пропуску під час отримання від клієнта 3000 доларів США. Його спільницю – адвокатку – затримали за місцем проживання. Раніше затримані отримали ще 5000 доларів США як завдаток.

З чоловіків призовного віку вони брали по 8000 доларів США за організацію підстав для їхнього виїзду — фіктивно працевлаштовували водіями та вносили відповідні відомості до інформаційної бази. Під час проведення обшуків за місцями мешкання затриманих правоохоронці вилучили понад 4 000 євро, частину коштів, які отримали першим «траншем», блокноти з «чорновими» записами.

Обох фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність — позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ