Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

90-річчя театру Заньковецької відзначать постановкою вистави „Сільва”

Львівський національний драматичний театр імені Марії Заньковецької 7 грудня відзначатиме своє 90-річчя. Про це в коментарі „Гал-info” повідомив директор театру Андрій Мацяк. За його словами, з цієї нагоди відбудеться ряд святкових заходів, зокрема, гастролі акторів театру Заньковецької до Києва.
„Святкові заходи розпочнуться з 30 листопада. У рамках святкувань цього заплановано поставити виставу „Сільва”, за участі всього колективу театру (ставить виставу Федір Стригун). Наступний захід - відкриття виставки 7 грудня у фойє театру спільно з Музеєм театрального та музичного мистецтва України. На виставці, відкриття якої відбудеться 7 грудня о 17:00, гостям  презентують копії документів ще 1917 року, які засвідчать київське походження театру. 6 грудня відбудеться «круглий стіл» на базі Львівського національного університету імені Івана Франка, де обговорюватимуть творче життя та працю заньківчан. Серед запрошених гостей - київські професори Гайдагура та Заболоцька. Також 7 грудня відбудеться святкова академія. Крім того, з нагоди відзначення 90-ї річниці створено півгодинний фільм, а також листівки та альбом про історію театру”, — розповів Андрій Мацяк.
Нагадаємо, 1917 року при Троїцькому народному домі в Києві було організовано Комітет українського народного театру, за ініціативи якого у серпні того ж року був створений Український національний театр. 16 вересня він розпочав свою діяльність п`єсою В.Винниченка „Пригвождені”. 1922 року – його переіменували на театр імені Заньковецької. А 1944 року урядовим рішенням театр перенесли на постійну роботу до Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ