Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 травня в Україні: Через заборонену символіку затримали понад 20 осіб

Станом на 13:00 в Україні затримано та складено протоколи на 10 осіб за використання і виготовлення забороненої символіки, щодо 14 осіб приймається рішення про складення адмінпротоколів. Про це на брифінгу 9 травня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Щодо 10 осіб складені адмінпротоколи за ст. 173-3 КУпАП (Виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки). Крім того, до органів поліції доставлено 14 осіб за правопорушення, пов’язані з використанням забороненої комуністичної тоталітарної символіки. Дані осіб встановлюються", - повідомив Яровий. 

Він повідомив, що також затримано керівника ГО "Січ", наразі вирішується питання щодо подальших дій правоохоронців.

"Там є адмінпорушення, він зламав турнікет", - повідомив заступник глави МВС.  

Яровий зазначив, що за даними правоохоронців, участь в акції "Безсмертний полк" у Києві взяли близько 2 тис. осіб, і це - менше, ніж минулоріч.

Заступник глави МВС підтвердив, що під час акції було затримано Олену Бережну - мати загиблої екс-регіонала Ірини Бережної, на  неї складено адмінпротокол за ст. 173. 

У свою чергу начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко повідомив, що усі затримані особи наразі відпущені з відділків поліції, наразі у поліції ще перебуває 1 особа, яка намагалася пронести на акцію газовий балончик. 

Крищенко також уточнив, що рушницею, з якою один чоловік намагався потрапити на акцію, виявилася непридатна до пострілу гвинтівка Мосіна і не є вогнепальною зброєю.

"Її оглянули експерти. Ще буде проведено експертизу. Чоловік йшов на якусь театралізовану виставу, але поліція вирішила його затримати і вилучити для перевірки", - зазначив начальник ГУ Нацполіції Києва. 

Як зазначив Яровий, станом на 12:00 в Україні тривало близько 1250 заходів, участь у яких беруть понад 365 тисяч осіб.

"Грубих порушень публічної безпеки та порядку не зафіксовано", - заявив представник МВС. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ