Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

«Абонплата за сміттєві баки та труби – це «податок на повітря»

«Абонплата за сміттєві баки та труби – це «податок на повітря», – «Наш край» закликає уряд відхилити постанову Мінрегіонбуду

Сергій Шахов вимагає від уряду не запроваджувати абонплату у 125 гривень на сміттєві баки та труби. Про це народний депутат від партії «Наш край» заявив сьогодні.

За його словами, уряд вигадує все нові й нові способи підвищення цін на комунальні послуги.

«На українців чекає «комунальний оброк» – абонплата на опалення, гарячу і холодну воду та вивіз сміття. Така абонплата буде стягуватись за сам факт існування таких послуг, незалежно від того, чи будемо ми користуватись ними, чи ні. Уряд має відмовитись від цього рішення, інакше незабаром у платіжках людей з’явиться «податок на повітря», – переконаний Сергій Шахов.

Більш того, наголосив він, ідея прив’язати розрахунок абонплати до мінімальної зарплатні є неприйнятною.

«Як завжди, уряд «потурбувався» про українців та передбачливо прив’язав розрахунок абонплати до мінімальної зарплатні. Поки що ціна “комунального пакету” становить майже 125 гривень: місячна абонплата за опалення – 38,42 грн, за гарячу воду — 38,42 грн, холодну воду — 33,61 грн, сміття — 14,4 грн. Але, як тільки зросте мінімальна зарплата, одразу зростатиме розмір абонплати», – зазначив Сергій Шахов.

Депутат закликав уряд не вигадувати нові способи підвищення комунальних послуг та відмовитись від своєї ідеї.

«Українці не мають платити 125 гривень за наявність сміттєвих баків чи батарей», – підсумував Сергій Шахов.

Як відомо, Мінрегіонбуд провів обговорення проекту постанови, якою з 1 травня 2019 року передбачено запровадження абонентської плати за комунальні послуги. Формула обчислення абонплати: мінімальна зарплата х 2,58 х коефіцієнт витрат. Для опалення та гарячої води коефіцієнт – 0,004, для холодної води – 0,0035, а на вивезення сміття – 0,0015.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ