Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Абромавичус працюватиме міністром, поки його не звільнить Рада

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус повернувся до роботи на посаді в очікуванні, що найближчим часом парламент задовольнить його заяву про відставку.

Про це ВВС Україна повідомив прес-секретар політика Олег Шиманський, зауваживши, що міністр не змінив свого наміру звільнитись.

Айварас Абромавичус заявив про відставку 3 лютого 2016 року, обґрунтувавши це тиском на нього з боку низки політиків, щоб призначати "потрібних людей" на посади у міністерстві та державних підприємствах.

"Міністр, коли зробив заяву про звільнення, був змушений піти у відпустку, щоб робота міністерства не блокувалась та був в.о. міністра. Зараз він очікує на офіційне оформлення своєї відставки у Верховній Раді", - пояснив речник міністра.

В якийсь момент кількість днів відпустки у пана Абромавичуса закінчилось, він був змушений повернутись до виконання обов’язків міністра. Зараз він на робочому місці
Олег Шиманський, прес-секретар Айвараса Абромавичуса

Звільнити його з посади може тільки Верховна Рада, яка поки що це питання не розглядала.

"В якийсь момент кількість днів відпустки у пана Абромавичуса закінчилось, він був змушений повернутись до виконання обов’язків міністра. Зараз він на робочому місці", - пояснив речник, зауваживши, що повернувся до роботи наприкінці минулого тижня.

При цьому в офісі міністра наполягають, що він не передумав звільнятись і чекає на рішення парламенту.

Проте у прес-службі не змогли пояснити, що робитиме міністр, якщо парламент його так і не звільнить, а також скільки ще часу за таких обставин він працюватиме на посаді.

Наприкінці минулого тижня на конференції у Києві Айварас Абромавичус допустив, що все ж таки за певних обставин може залишитись в уряді.

"Я хотів би продовжити реформи, але, на жаль, я думаю, що деякі мости я вже спалив і мені буде важко повернутися. Але, може, диво якесь станеться, хто його знає", - сказав пан міністр.

Я хотів би продовжити реформи, але, на жаль, я думаю, що деякі мости я вже спалив і мені буде важко повернутися. Але, може, диво якесь станеться, хто його знає
Айварас Абромавичус, міністр економіки

Минулого тижня Національне антикорупційне бюро за заявою пана Абромавичуса висунула підозру заступнику керівника "Нафтогазу" Андрію Пасішнику, який нібито тиснув на міністра.

Після заяви про звільнення, яка спричинила загострення урядової кризи, Айварас Абромавичус в інтерв’ю ВВС Україна заявив, що бачить наступним прем’єр-міністром України нинішнього міністра фінансів Наталю Яресько.

Кілька минулих тижнів в українських ЗМІ писали про можливе призначення пані Яресько керівником уряду, водночас називались і деякі інші прізвища, зокрема, спікера Ради Володимира Гройсмана.

Керівник фракції БПП у Раді Юрій Луценко анонсував, що цього тижня в парламенті має вирішитись доля уряду та коаліції, яка фактично розпалась після виходу з неї фракції "Самопомочі" та "Батьківщини".

У своєму зверненні до українців у неділю Арсеній Яценюк закликав учасників коаліції повернутись і продовжити роботу, або президенту треба представити нову команду уряду.

Натомість у понеділок зранку спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що учасники перемовин так і не знайшли виходу з політичної кризи щодо уряду та коаліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ