Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адміністративні послуги в громаді – де можна отримати?

На Аналітичному порталі Львівщини запрацював дашборд «Адміністративні послуги в територіальних громадах», який містить актуальні дані про старост і старостинські округи, мережу центрів надання адміністративних послуг та нотаріальних контор усіх форм власності.

Відтепер на Порталі доступна інформація про діючі в області центри надання адміністративних послуг, їх територіальні підрозділи та віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, повідомляють в ЛОДА. Кожен об'єкт містить контекстне меню, у якому відображені адреса, контактні дані, графік прийому адміністраторів та інша необхідна інформація. 

Інтерактивна мапа напрацьована департаментом економічної політики спільно з управлінням цифрового розвитку Львівської ОВА за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Для зручності користувачів на дашборді доступні інструменти пошуку та фільтрування об’єктів за заданими параметрами. Зокрема, за допомогою функції «Найближчі» можна швидко відшукати розташований неподалік пункт отримання необхідної адміністративної послуги у відповідному старостинському окрузі, а фільтри дозволяють вибрати об'єкти за типом установи чи графіком прийому.

Крім того, мапа містить інформацію про нотаріусів державної та приватної форми власності, які провадять діяльність на території області, їхню адресу та контактний телефон.

«Дашборд буде корисним для всіх, хто має намір скористатися послугами адміністраторів ЦНАП, нотаріусів чи старост за місцем проживання. І це не лише мешканці Львівщини і внутрішньо переміщені особи, а й представники бізнесу. Більше того, дашборд дозволяє нам, управлінцям, побачити де на сьогодні є потреба у облаштуванні додаткових місць надання мешканцям адмінпослуг відповідно до норм чинного законодавства, адже доступність публічних послуг – це основний принцип децентралізації. Це використовується у розробці стратегії громад», – зазначив заступник директора департаменту економічної політики Вадим Табакера.

Актуалізація та наповнення карти додатковою інформацією буде здійснюватися щоквартально. Так дашборд буде максимально корисним для громади області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ