Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адвокат Трампа оприлюднив матеріали, зібрані в Україні

Адвокат президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Рудольф Джуліані оприлюднив результати свого розслідування стосовно імпічменту Трампа, які, за його словами, показують, що президент США ʺнічого поганого не зробивʺ.

Відповідні матеріали Джуліані оприлюднив у Twitter, - передає Громадське.

ʺБудапешт, Київ, Відень. За сотні годин та місяці розслідування я зібрав свідків і документи, які розкривають правду про цей імпічмент і зокрема показують, що Трамп нічого поганого не зробивʺ, — написав Джуліані.

За словами Джуліані, свідчення показують, що ʺу 2016 році корупція була настільки масштабною, що Трамп мусив просити про американсько-українське розслідуванняʺ. Імпічмент, вважає він, слугував прикриттям для демократів.

ʺВимагання, хабарництво та відмивання грошей виходять за рамки справи Байдена. А ще — змова Національного комітету Демократичної партії з Україною з метою знищити кандидата Трампаʺ, — написав Джуліані.

ʺЗвільнений (колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін — ред.) через погрозу Байдена затримати 1 млрд доларів життєво важливої допомоги США. Медичні записи Шокіна показують, що він був отруєний, двічі доведений до смерті, але одужав. В Україні, якщо це розкриється, полетить багато голівʺ, — написав Джуліані.

ʺСвідок Юрій Луценко, наступник Шокіна, надав записи, які підтверджують, що посол Йованович принаймні двічі давала неправдиві свідченняʺ, — додав адвокат Трампа.

За словами Джуліані, документи показують, що Йованович ʺвідмовляла у видачі віз свідкам, котрі могли довести корупцію Байдена і демократівʺ. Документи нібито ʺчітко підтверджують відмивання грошей компанією Burisma і Байденамиʺ.

ʺІмпічмент від демократів за невинну поведінку покликаний перешкодити розслідуванню корупції в часи Обами: мільярди відмитих доларів; нецільове використання мільярдів доларів; здирництво; хабарництво; змова Національного комітету Демпартії з Україною, аби знищити кандидата Трампаʺ, — наголосив Джуліані.

Раніш стало відомо, що 4 грудня Джуліані зустрівся в Будапешті з колишнім генеральним прокурором Юрієм Луценком, а ввечері 4 грудня прилетів до Києва. В Україні він зустрівся з іще одним колишнім генпрокурором Віктором Шокіним, прокурором Костянтином Куликом та кількома іншими чиновниками. Ймовірно, метою візиту Джуліані в Угорщину і Україну був збір інформації, яка могла б підірвати процедуру імпічменту в Палаті представників Конгресу США, пишуть американські ЗМІ.

Водночас New York Times повідомив, що Джуліані приїхав до Києва для підготовки документальних програм для телеканалу One America News (OAN), який має консервативне спрямування. Темою програм є просування версії Джуліані щодо справи про імпічмент Трампа — що дії президента США, якого звинувачують у зловживанні повноваженнями й перешкоджанні розслідуванню конгресменів, є цілком законними, а Україна насправді втручалася в американські вибори 2016 року на користь демократів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Трамп знову "твітнув" про розмову з Зеленським.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ