Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокати просять суд звільнити Шевцова

У суді, де зараз розглядається справа екс-начальника Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова, адвокати внесли клопотання про звільнення їх клієнта з зали суду. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Вважаємо, що в процесі затримання нашого клієнта були допущені грубі процесуальні порушення, затримання було здійснено без ухвали слідчого судді, а лише на підставі доручення іншого слідчого. Окрім того, наш клієнт у протоколі зафіксував прохання про медобстеження, оскільки потребував медичної допомоги, це теж не було враховано... У матеріалах також не зазначена особа, яка б вказувала на вчинення Шевцовим державної зради», - клопочуть адвокати.

Як повідомляло агентство, Антона Шевцова, звільненого з посади начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, було затримано 17 березня о 18.40 біля на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області.

СБУ повідомила подробиці затримання екс-начальника Національної поліції у Вінницькій області

Як заявив у суді сам Шевцов, він «їхав до родичів, провідати родину і повернутися».

Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і білет на літак з Мінська до Москви. Сам Шевцов вважає, що проти нього йде «проплачена кампанія», але не називає замовників.

Суддя пішов до дорадчої кімнати для винесення рішення про розгляд скарги Шевцова на процесуальні порушення під час затримання. Водночас час для пред'явлення Шевцову обвинувачення вже спливає.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ