Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аеропорт «Бориспіль» сягнув рекордних показників пасажиропотоку

У 2016 році аеропорт «Бориспіль» досягнув максимальних показників за всю історію існування підприємства. Кількість обслугованих пасажирів за рік зросла на 1,37 мільйони – до рівня 8,65 млн чоловік. Найбільше зростання досягнене завдяки залученню з іноземних ринків трансферних пасажирів. За рік кількість таких пасажирів збільшилась на 0,76 мільйони – до рівня 2,31 млн пасажирів, повідомила прес-служба Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

«Україна перетворюється на транзитну державу. Результати аеропорту «Бориспіль» підтверджують, що це не просто декларації. Мільйони транзитних пасажирів – це прибуток держпідприємства та поповнення бюджету. В порівнянні з дореформеним 2014 роком, відрахування до держбюджету зросли у сім разів та склали у 2016 році 1,55 мільярди гривень», - прокоментував Євгеній Дихне, керівник аеропорту «Бориспіль».

Раніше аеропорт «Бориспіль» опублікував попередню інформацію про динаміку основних показників діяльності у 2013-2016 роках. Збиткове у 2013-2014 роках Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у 2015-2016 роках перетворилося на зростаюче та високоприбуткове.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ