Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Аеросвіт припиняє 90% своїх рейсів

Авіакомпанія "Аеросвіт" з 15 січня 2013 року припиняє виконання рейсів за маршрутом Київ-Москва-Київ. Компанія пропонує пасажирам доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки згідно з процедурою, передбаченою правилами авіаперевезень.

Це рішення стало слідством припинення його участі в регіональних системах взаєморозрахунків BSP Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), включаючи BSP Росія.

У результаті цього на рейсах компанії до/з Москви значно впало комерційне завантаження, що не дозволяє ефективно експлуатувати цю повітряну лінію, повідомили в прес-службі авіакомпанії.

У цілому ж з вівторка "Аеросвіт" припиняє обслуговування більше 90% своїх рейсів.

З 15 січня компанія буде виконувати регіональні рейси тільки по маршрутах з Києва в Дніпропетровськ і Івано-Франківськ, а також далекомагістральні рейси в Банкок, Нью-Йорк і Пекін (їхня частота скоротиться).

До 19 січня компанія буде здійснювати польоти й в Хошімін, а 19 січня виконає рейс у Гоа, щоб вивезти звідти своїх пасажирів. Средньомагістральні рейси з 19 січня "АероСвіт" обслуговувати не буде, уточнив голова державіаслужби Анатолій Колеснік.

Він уточнив, що пасажири, які вже купили квитки на скасовані рейси "Аеросвіта", будуть вивезені за допомогою інших авіакомпаній.

Крім того, пасажири можуть повернути квитки й одержати назад свої гроші. На сьогоднішній день за компенсацією в "Аеросвіт" звернулися 1700 осіб",- уточнив глава Державіаслужби.

Повернення вартості квитка здійснюється в тому же пункті, де купувався квиток, відзначив Колеснік. Для компенсації потрібно подати заявку в "АероСвіт", кошти повинні бути виплачені протягом семи днів.

Колесніик упевнений, що з початком літнього розкладу "Аеросвіт" відновить близько 90% своїх рейсів: скорочення маршрутної мережі входить у план реструктуризації й оздоровлення авіакомпанії.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ