Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграріям Стрийщини розповіли про шляхи фінансування галузі

У Стрию відбулася робоча зустріч представників департаменту агропромислового розвитку із місцевими аграріями, аби повідомити їм про можливі джерела фінансування для розвитку аграрного сектору у 2024 році. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Під час зустрічі обговорили широкий спектр питань, пов'язаних зі залученням фінансових ресурсів для мікро- та малих виробників сільськогосподарської продукції. Особливу увагу приділили можливостям отримання фінансової підтримки через державні та обласні програми.

 «Цьогоріч продовжує надаватися підтримка з державного бюджету у вигляді грантів для розвитку власної справи, садівництва, тепличного господарства та переробних підприємств. Важливим інструментом підтримки залишається Державний аграрний реєстр, за допомогою якого можна скористатися бюджетними субсидіями на землю та на тваринництво. Запроваджено компенсацію вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання. Це дозволить залучити нові робочі місця та забезпечить розвиток аграрного сектору Львівщини», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Учасники зустрічі ознайомились з чинними програми кредитування від АТ «Ощадбанк», які представила керуюча відділення Галина Матвійців. Отримали інформацію від директора Стрийської філії Львівського обласного центру зайнятості Романни Вишньовської про можливості залучення грантових коштів в межах програми «Власна справа», а також фінансового стимулювання суб’єктів підприємництва за працевлаштування певних категорій населення.

Про умови кредитування та критерії відбору учасників програми «Власний дім» розповіла в.о. голови Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Наталія Цимбаліста.

З умовами дотримання безпеки праці під час проведення весняно-польових робіт та особливостями організації трудових відносин роботодавця та працівника  в умовах воєнного стану ознайомили представники управління інспекційної діяльності у Львівській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

«Такі заходи стають важливою платформою для обговорення та впровадження ініціатив, спрямованих на підтримку аграрного сектору регіону. Зустріч в Стрию виявилася успішною та продуктивною, дозволяючи учасникам отримати не лише важливу інформацію, але й обмінятися досвідом. Учасниками зустрічі стали 60 людей», - зауважили у департаменті агропромислового розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ